Girona celebrarà els cent anys del naixement de l’escultor Francesc Torres Monsó, el 7 de novembre, amb un acte commemoratiu. L’acte serà un homenatge a l’artista, Premi Nacional de Cultura, i també servirà per presentar l’escultura Univers, que com va avançar Diari de Girona, l’Ajuntament vol instal·lar al parc Central. 

L’acte comptarà amb les intervencions de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats. També parlaran diferents persones destacades del món de l’art que van ser properes a Torres Monsó, com són Pep Admetlla, Glòria Bosch, Jordi Font, Carme Ortiz, Josep M. Oliveras i Magdala Perpinyà. 

L’acte serà presentat i conduït per la cap del servei d’Arts Visuals, Museus i Patrimoni Cultural de Girona, Carme Sais, i comptarà amb la presència de la família de l’artista.

Tindrà lloc a la sala polivalent de La Marfà, a les 7, tot i que primer hi haurà un punt de trobada al peu de l’escultura La Mamaroca, popularment coneguda com La ben plantada, davant del Centre Cívic de Santa Eugènia.