Segueix-nos a les xarxes socials:

Un cant a l’amor, «una paraula difícil de definir», a ritme de fado

Temporada Alta acull l'estrena a l'Estat de la nova producció del director italià Pippo Delbono

Un cant a l’amor, «una paraula difícil de definir», a ritme de fadoTemporada Alta

El director italià Pippo Delbono presenta aquest dissabte al festival Temporada Alta l'espectacle Amore, un cant a la vida i a l'amor difícil de definir, assegura, perquè «amor és una paraula molt complexa». El Teatre Municipal de Girona acull l'estrena a l'Estat del muntatge, una producció de la companyia Emilia Romagna Teatro ERT - Teatro Nazionale amb intèrprets portuguesos. 

El muntatge s'inspira en les tradicions i la barreja cultural de Portugal, amb el fado com a eix central. Delbono, que no vol «desvetllar» gaires detalls per sorprendre el públic, només avança que conté «molta música, molt cant, poesia i dansa» per incidir en el concepte d'amor, perquè «és una paraula plena de sentits, de coses boniques, lletges, vida i dolor». 

Delbono assegura que és un espectacle «molt autobiogràfic» i en què s'hi respira «tot el que hem passat en aquests temps tan difícils, com la guerra i la covid». 

L’obra s’interpreta dalt d’un escenari buit, on només hi ha un arbre al principi doblegat pel vent, i presenta una doble visió de l’amor. Per una banda, recorda que tots els humans busquen l’amor intentant fugir de la por que ataca, i per l’altra posa sobre la taula un constant anhel per buscar un amor que es manifesti en un moment de pau, més enllà de qualsevol por. 

«Sempre estem a la recerca de l’amor: anem ensopegant amb moltes lluites doloroses que ens depara la vida i el que ens porta per aquest camí és probablement aquesta recerca incansable. Per tant, vull intentar tornar al teatre quelcom que comuniqui aquest amor» explica Pippo Delbono. 

Prem per veure més contingut per a tu