Mal Pelo, al millor festival d'arts escèniques del món

La companyia de Celrà portarà aquest estiu «Inventions» a Avinyó

«Inventions» de Mal Pelo.

«Inventions» de Mal Pelo. / Tristan Perez-Martin

Alba Carmona

Alba Carmona

Per primera vegada, una companyia gironina actuarà al festival d'Avinyó, el certamen d'arts escèniques més important del món. Serà la companyia de Celrà Mal Pelo amb Inventions, un work in progress estrenat al monestir de Sant Pere de Galligants de Girona l'any 2020. Coproduïda pel festival Temporada Alta, la peça de María Muñoz i Pep Ramis es podrà veure aquest estiu «en un dels millors espais del festival d'Avinyó», assenyala el director del certamen gironí, Salvador Sunyer.

La peça, que lliga dansa, música, text i vídeo, forma part del Bach Project, el gran projecte de la companyia celranenca entorn del compositor barroc.

L'altra coproducció de Temporada Alta que es veurà a Avinyó serà Shared lanscapes, un projecte que inclou set espectacles en un dia en espais naturals. Coordinats per Caroline Barneaud (Théâtre Vidy-Lausane) i Stefan Kaegi (Rimini Protokoll), compta entre d'altres amb una proposta d'El Conde de Torrefiel. A Temporada Alta no es veurà fins a l'edició del 2024.

Una altra coproducció del festival, Sonoma de La Veronal, ja va aconseguir una fita destacada a Avinyó el 2021 en convertir-se en la primera companyia catalana a actuar al Palau dels Papes, el principal escenari del festival francès.