La Schubertíada, la gran cita clàssica de l'estiu a Vilabertran

El festival acollirà el 16 d'agost el debut de la soprano russa-americana Erika Baikoff

L'incomparable marc de la Canònica de Santa Maria de Vilabertran acull el prestigiós festival.

L'incomparable marc de la Canònica de Santa Maria de Vilabertran acull el prestigiós festival. / Martí Artalejo.

La tradició diu que quan acaba l'estiu, i la resta de festivals ja han abaixat el teló, la música arriba a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran amb la celebració de la Schubertíada, un dels esdeveniments clàssics més prestigiosos que se celebra sota la batuta i organització de l'Associació Franz Schubert

Aquest any l'edició de Vilabertran començarà el dimecres 16 d'agost amb el concert inaugural de la jove soprano russa-americana Erika Baikoff, que precisament debuta a Vilabertran, i es tancarà el diumenge 27 d'agost amb una formació de renom mundial, el Quartet Casals. Seran quinze concerts de lied, música de cambra i, per primera vegada, jazz, que presentaran joves artistes i figures consagrades, seguint la trajectòria habitual del festival.

Al llarg de tot el festival passaran per Vilabertran músics, artistes i formacions de gran prestigi dins l'escena musical configurant una edició i una programació d'alt nivell en la qual destaquen per exemple el concert homenatge a Victoria de los Ángeles amb la soprano Katharina Konradi i Ammiel Bushakevitz que tindrà lloc el 20 d'agost, el concert homenatge a Alícia de Larrocha amb Javier Perianes al piano el 25 d'agost o la sempre esperada presència del baríton Matthias Goerne que, en aquesta ocasió, actuarà el 26 d'agost acompanyat al piano per Alexander Schmalcz. 

El festival es desenvoluparà als escenaris de la Canònica de Santa Maria de Vilabertran, la Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries i l'Espai Misteri-Deu d'Aigua Vilajuïga. Es pot consultar tota la programació aquí.