Segueix-nos a les xarxes socials:

Roger Mas obrirà l’Ara Poesia

Estellés, Salvat-Papasseit i el Rector de Vallfogona tindran un pes destacat al festival de Girona

Roger Mas obrirà l’Ara PoesiaDdG

El músic Roger Mas obrirà l’Ara Poesia, el Festival de Poesia de Girona, que en la seva 28a edició tindrà com a protagonistes noms com Pons Ponç, Mireia Calafell, però també el Rector de Vallfogona, Joan Salvat-Papasseit o Vicent Andrés Estellés. La cita, que secelebrarà íntegrament a la Casa de Cultura, s’allargarà del 2 de febrer al 2 de març, amb una exposició fotogràfica com a novetat més destacada. 

El cantautor Roger Mas encetarà el festival amb un concert (20.00) dedicat a la poesia, un dels puntals de la seva carrera, en què ha musicat i recitat creacions d’autors com Jacint Vergaguer, Amadeu Vidal i Bonafont, Miquel Martí i Pol o Eulàlia Anzizu. Prèviament, s’inaugurarà l’exposició L’arrel dels sentits, en la qual Jordi Miquel Riera presentarà una sèrie d’imatges i peces amb una gran diversitat de formats. 

El festival d’enguany homenatjarà tres poetes amb efemèrides destacades: el Rector de Vallfogona, Joan Salvat-Papasseit i Vicent Andrés Estellés. El certamen acollirà Els versos del rector, gestat per celebrar l’Any Francesc Vicent Garcia el 2023, i també una taula rodona sobre la poesia eròtica dels tres autors amb els investigadors de la literatura Irene Mira, Anna Perera i Albert Rossich i el poeta i comissari de l’Any del Rector de Vallfogona, Josep Pedrals.  

L’escriptor menorquí Ponç Pons, acompanyat de Guiem Soldevila, portarà a l’Ara Poesia el recital Nura, nascut d’un llarg poema dedicat a l’illa de Menorca amb què va guanyar guanyar diversos premis com el Nacional de la Crítica de Poesia i el de la Crítica Serra d’Or, mentre que Mireia Calafell i Glòria Coll Domingo oferiran un recital a dues veus. 

A més, els valencians Versonautas presentaran el projecte escènic Preludi i, en l’apartat musical, Meritxell Gené, el disc No diré res de mi amb poemes de Gabriel Ferrater i Mar Pujol el seu primer àlbum de llarga durada, Cançons de rebost, en el concert de cloenda. 

Pels mes petits hi ha previst l’espectacle familiar La Tereseta juga a Sinera, per acostar l’obra de Salvador Espriu als infants de 5 a 12 anys, i també s’oferirà un taller dirigit a professors d’educació infantil i primària de la mà de Mariona Masgrau, professora de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona en l’especialitat de didàctica de la llengua i la literatura. 

Totes les activitats són gratuïtes amb reserva prèvia obligatòria, que es pot fer a la pàgina web de la Casa de Cultura o bé presencialment a la secretaria. 

Prem per veure més contingut per a tu