Roger Mas obrirà l’Ara Poesia

Estellés, Salvat-Papasseit i el Rector de Vallfogona tindran un pes destacat al festival de Girona

El cantautor Roger Mas, en una imatge promocional.

El cantautor Roger Mas, en una imatge promocional. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

El músic Roger Mas obrirà l’Ara Poesia, el Festival de Poesia de Girona, que en la seva 28a edició tindrà com a protagonistes noms com Pons Ponç, Mireia Calafell, però també el Rector de Vallfogona, Joan Salvat-Papasseit o Vicent Andrés Estellés. La cita, que secelebrarà íntegrament a la Casa de Cultura, s’allargarà del 2 de febrer al 2 de març, amb una exposició fotogràfica com a novetat més destacada. 

El cantautor Roger Mas encetarà el festival amb un concert (20.00) dedicat a la poesia, un dels puntals de la seva carrera, en què ha musicat i recitat creacions d’autors com Jacint Vergaguer, Amadeu Vidal i Bonafont, Miquel Martí i Pol o Eulàlia Anzizu. Prèviament, s’inaugurarà l’exposició L’arrel dels sentits, en la qual Jordi Miquel Riera presentarà una sèrie d’imatges i peces amb una gran diversitat de formats. 

El festival d’enguany homenatjarà tres poetes amb efemèrides destacades: el Rector de Vallfogona, Joan Salvat-Papasseit i Vicent Andrés Estellés. El certamen acollirà Els versos del rector, gestat per celebrar l’Any Francesc Vicent Garcia el 2023, i també una taula rodona sobre la poesia eròtica dels tres autors amb els investigadors de la literatura Irene Mira, Anna Perera i Albert Rossich i el poeta i comissari de l’Any del Rector de Vallfogona, Josep Pedrals.  

L’escriptor menorquí Ponç Pons, acompanyat de Guiem Soldevila, portarà a l’Ara Poesia el recital Nura, nascut d’un llarg poema dedicat a l’illa de Menorca amb què va guanyar guanyar diversos premis com el Nacional de la Crítica de Poesia i el de la Crítica Serra d’Or, mentre que Mireia Calafell i Glòria Coll Domingo oferiran un recital a dues veus. 

A més, els valencians Versonautas presentaran el projecte escènic Preludi i, en l’apartat musical, Meritxell Gené, el disc No diré res de mi amb poemes de Gabriel Ferrater i Mar Pujol el seu primer àlbum de llarga durada, Cançons de rebost, en el concert de cloenda. 

Pels mes petits hi ha previst l’espectacle familiar La Tereseta juga a Sinera, per acostar l’obra de Salvador Espriu als infants de 5 a 12 anys, i també s’oferirà un taller dirigit a professors d’educació infantil i primària de la mà de Mariona Masgrau, professora de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona en l’especialitat de didàctica de la llengua i la literatura. 

Totes les activitats són gratuïtes amb reserva prèvia obligatòria, que es pot fer a la pàgina web de la Casa de Cultura o bé presencialment a la secretaria.