La convergència del mòbil amb la televisió i el PC va ser l'estrella ahir de l'arrencada del Congrés del 3GSM que se celebra aquesta setmana a Barcelona i en el qual les empreses del sector presenten les seves novetats, expliquen estratègies i valoren la futura evolució del mercat.

Entre les ponències estrelles d'ahir va destacar l'anunci mundial de Windows Mobile 6, que afegeix al telèfon mòbil les possibilitats de Microsoft Office, permet veure els correus electrònics en el seu format original i inclou enllaços a la xarxa, fet que suposa que el mòbil es converteix en un veritable ordinador personal.

El responsable mundial de mobilitat de Microsoft, Peter Knook, va explicar que gràcies al nou software els usuaris podran des dels seus mòbils navegar, editar documents de Word i fulls d'Excel en el seu format original i visualitzar les presentacions PowerPoint.

Un impacte econòmic de 150 milions

Aquesta és la segona edició del 3GSM World Congress que se celebra a Barcelona. Hi participen prop de 1.400 expositors, un 45% més que l´any passat. A més s'espera que el nombre de visitants arribi als 60.000. El 3GSM representa per a l'economia local prop de 150 milions d'euros -el perfil del congressista és d´un elevat nivell adquisitiu-, i tant per a hotels, restaurants com altres serveis en temporada baixa suposa un gran negoci.

De les 77 empreses espanyoles que exposaran a la fira, la meitat són catalanes, en concret 37, de les quals 24 compten amb l'ajut de la Generalitat.