06 de novembre de 2008
06.11.2008

El Govern no pot complir totes les metes de l'Acord Estratègic

Jordi Martinoy admet que s'ha hagut de replantejar la millora de sectors com la formació professional

06.11.2008 | 01:00
La delegació del Govern va presentar la revisió de l´Acord Estratègic.

La delegació del Govern ha presentat la revisió de l'Acord Estratègic per a la internacionalització de la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana que comprèn el període 2008-2011. En aquest projecte es recullen certs objectius que, com va reconèixer el delegat del Govern a la demarcació de Girona, no s'han pogut assolir completament en l'anterior acord 2005-2007, del qual es va fer balanç ahir també amb empresaris, sindicats i universitat.
Entre els punts destacats hi va haver la Formació Professional, de la qual el secretari d'Economia, Andreu Morillas, va dir que calia fer-la una opció "més atractiva" davant la necessitat de capital humà per la demanda existent. A més a més també es va assenyalar la necessitat de minimitzar el fracàs escolar i promocionar l'anglès.
Per resoldre aquestes qüestions pendents i emfatitzar-les en el pròxim període els responsables del Govern han explicat que s'han reformulat els plantejaments a més que s'acompanyaran amb el finançament necessari.
Altres punts destacables seran l'impuls de la simplificació administrativa i contractació pública i la compatibilitazació de l'activitat econòmica i el medi ambient, que no s'havia plantejat abans. Sectors en què es continuarà amb el camí traçat seran les inversions en la Universitat i projectes com el del Parc Empresarial.
Les mesures estan estructurades en 7 grans blocs, 22 línies i 102 mesures. Morillas destaca que no és un pla "anticrisi" sinó de millora de la competitivitat per així "sortir reforçats de la crisi".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema