L'entitat Caixa Girona ha assolit en els nou primers mesos d'any un resultat net de 25,2 MEUR (milions d'euros), la qual cosa suposa un 5,1% menys en relació al resultat del mateix període de l'any passat. Entre les xifres que cal ressaltar del compte de resultats corresponent als tres primers trimestres d'any, és que la taxa de morositat s'ha situat al 3,24%. Tot i l'entorn de crisi, l'entitat ressaltat que 'tots els marges, l'ordinari i el d'explotació, presenten una variació positiva' encara que 'l'entorn de desacceleració econòmica ha implicat un menor creixement del volum de negoci'.

Caixa Girona ha fet públics aquest divendres els resultats corresponents als tres primers trimestres d'any. Respecte al compte escalat de resultats, tots els marges de l'entitat presenten una variació positiva, tot i l'entorn de desacceleració econòmica enregistrat els darrers mesos que ha implicat un menor creixement del volum de negoci. El marge ordinari ha crescut un 10,9% situant-se en els 132 MEUR i el marge d'explotació un 13,7%, essent de 69 MEUR. L'entitat indica que aquest creixement es deu 'sobretot al bon comportament de l'activitat bancària recurrent i als resultats de la gestió financera del balanç'.

Aquesta evolució favorable ha permès a Caixa Girona destinar voluntàriament recursos addicionals a dotacions, que han totalitzat 38,8 MEUR en els primers nou mesos de l'any. Això suposa un 45,5% més que l'exercici anterior i se situa molt per sobre dels requeriments que exigeix la normativa comptable del Banc d'Espanya. 'Aquest esforç de provisions, que té com a objectiu reforçar els nivells de solvència, és el que finalment determina el resultat net obtingut', indica l'entitat. La taxa de morositat és del 3,24%, i el rati de cobertura, tenint en compte les garanties hipotecàries, és del 195%.

Pel que fa als recursos propis, a 30 de setembre Caixa Girona presentava uns ratis de capital molt elevats, amb un TIER 1 -capital i reserves- del 7,4% i un coeficient BIS de solvència del 11,7%, molt per sobre del 8% que és el mínim exigit legalment. Respecte a la liquiditat, Caixa Girona ha mantingut permanentment la seva posició neta prestadora en el mercat interbancari durant tot aquest any.

Això es tradueix en un 'excel?lent rati de liquiditat' que a finals de setembre era del 9,8% dels recursos de l'entitat, i en una estructura temporal de venciments molt diversificada en el finançament captat dels mercats majoristes. Respecte al volum de negoci, al final del tercer trimestre, els dipòsits i recursos de clients gestionats en balanç assoleixen els 5.633 MEUR, amb un augment del 4,3% interanual.

A més, en referència al crèdit a la clientela, creix en el mateix període un 3,4% fins arribar als 6.086 MEUR. Destaca especialment -segons precisa Caixa Girona- el creixement en el crèdit concedit al segment d'empreses industrials i comercials amb una taxa del 6,2%.