17 de novembre de 2008
17.11.2008

La carrossera d'Arbúcies Noge es prepara per reprendre avui l'activitat

Va pactar amb els representants de la plantilla una aturada de producció des del dia 3 fins al 16

17.11.2008 | 01:00
Autocars aparcats a davant de la nau de la carrossera Noge esperant compradors.

Per primera vegada en cent anys quan va començar a Arbúcies la construcció de carros, tartanes, diligències i després autocars, mai una empresa s'havia vist obligada a parar temporalment per l'acumulació d'existències.
És el cas de carrosseries Noge, que el dia 3 va començar una aturada de producció que s´allargarà fins avui -17 de novembre- perquè més de 25 unitats estacionades a l'exterior de la fàbrica esperen comprador. El preu de cadascuna oscil·la entre 200.000 i 240.000 euros. Fonts de la societat al·leguen que "les restriccions de crèdit dificulten als autocaristes l'ampliació o renovació de les seves flotes amb nous vehicles en circulació".
A més, la reculada de vendes i, conseqüentment, d'ingressos i beneficis de la companyia podria conduir a la seva descapitalització. Malgrat aquesta evident possibilitat, des de Noge asseguren que "s'afronta aquesta suspensió ocasional amb les màximes garanties perquè gaudeix de bona salut financera".
Suspendre esporàdicament la producció afecta 120 treballadors dels 150 que hi ha en plantilla, perquè 30 segueixen en actiu en pertànyer a les seccions d'acabats, reparacions i administració. No obstant, la totalitat de persones que treballen per a Noge ascendeix a 250, ja que a més dels assalariats a càrrec de la pròpia empresa, diversos grups d'autònoms operen puntualment en les mateixes instal·lacions.
El president de la companyia, Miquel Genabat, explicava fa uns dies que "la situació econòmica obliga a aplicar les mesures necessàries perquè la viabilitat estigui garantida". I afegia que acabada l'aturada pactada "reemprendrem la producció amb normalitat". Així doncs, s'espera que avui mateix es reprengui l'activitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema