Font Selva, amb seu i planta embotelladora a Sant Hilari Sacalm, torna a canviar de mans. Pocs mesos després que la família Morell, fundadora de la companyia se la vengués a l'empresari mallorquí Raúl Fisac, aquest ha tancat una operació per la qual l'empresa passa a mans del grup asturià que controla Agua de Quess.

Fisac, amb interessos en la producció de components per a l'automoció, s'ha vist afectat per la crisi d'aquest sector industrial. Això l'ha portat a desinvertir en l'àmbit agroalimentari. La família asturiana Zapico va veure oberta, així, una oportunitat de reforçar el seu negoci i enfortir la seva implantació en territoris en els quals no és present: l'àrea mediterrània (la de major consum d'aigua de taula) i pren posicions a França, on Font Selva SA disposa d'una filial comercialitzadora (Font Selva France), amb seu a la localitat de Metz.

Agua de Quess, que va tornar al mercat el maig passat, després de més de sis anys d'inactivitat, emprendrà en aquest bimestre el seu llançament nacional, després d'haver desplegat el seu posicionament en l'àmbit regional des de la seva sortida al mercat. La previsió de facturació del grup per a 2009, amb la suma de les dues companyies d'aigua mineral, és arribar als 12 milions d'euros.

La família Zapico controla Agua de Quess mitjançant la societat Surespaña Gestió de Fonts, que va aconseguir la propietat de les instal·lacions l'any 2000, encara que no en va poder prendre possessió fins al 2004. Des d'aleshores, ha invertit 6 milions d'euros per al condicionament de la planta. La dinastia, que posseeix interessos empresarials en altres sectors, es va convertir, així, en el sisè propietari d'aquesta font, l'explotació industrial de la qual va arrencar en els anys 80. En l'actualitat, Quess dóna feina a un total de 20 treballadors.

En canvi, la planta de Sant Hilari, adquirida per una altra de les societats patrimonials de la família, és quatre vegades més gran que la fàbrica asturiana, té 42 empleats i el 2008 va facturar uns 6 milions d'euros, que al 2009 es pretén que arribin a 9 milions. L'any 2006 Font Selva ocupava el lloc vint-i-quatre en el rànquing estatal d'aigua.