Avui obre les portes el primer viver d'empreses impulsat per capital privat de les comarques gironines. Amb seu a Salt, "lamaret.cat" compta amb una superfície de 250 metres quadrats, en el qual s'ubiquen 4 despatxos, una sala de reunions i una zona per a altres 12 emprenedors en un espai diàfan que inclou la recepció. El promotor de la inciativa és l'enginyeria Solventa.6, que ha buscat la col·laboració -no econòmica- de l'Ajuntament de Salt o d'organitzacions com l'Associació de Joves Empresaris de Girona (AJEG).

El viver està ubicat en un centre d'empreses promogut per Solventa.6 al sector La Maret, del qual han agafat el nom. Amb part de l'espai disponible, van decidir apostar per aportar part de la seva experiència als joves emprenedors.

"Quan fa deu anys vam començar la nostra aventura empresarial ens hauria agradat trobar una cosa així", explica Manel Domènech, un dels socis de Solventa.6. La intenció és facilitar una infraestructura mínima -mobiliari, telèfon, internet i servei de recepció- als emprenedors que s'hi instal·lin a canvi d'un lloguer simbòlic.

"La nostra idea es facilitar a les noves empreses el seu salt cap al món real, però no trobaran els costos falsos d'un viver públic", afegeix Domènech.

Els promotors del viver recorden que ningú prepara als emprenedors per a tota la burocràcia que suposa tirar endavant una empresa. Per això, ja han tancat pactes amb assessories jurídiques, fiscals i laborals.

Al mateix temps, les col·laboracions amb l'Oficina de Promoció Econòmica de Salt, on ajuden a tirar endavant un pla d'empresa, o amb l'AJEG facilitaran la realització de tràmits a aquestes noves empreses.

La intenció del viver "la maret.cat" no és competir amb vivers públics, com el que hi ha al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, sinó establir-hi sinergies i ser complementaris.

D'altra banda, els promotors ja estan treballant amb la possibilitat de tancar un acord de col·laboració amb un viver similar que es promou a Madrid, de manera que els emprenedors ubicats a "la maret.cat" puguin utilitzar els espais d'aquest viver a la capital de l'Estat si s'hi han de desplaçar per motius professionals.