Any nou, operativa renovada. L'arribada del 2011 ha suposat novetats operatives a l'antiga Caixa Girona, ja que la seva estructura informàtica s'ha integrat a la de La Caixa. Les llibretes d'estalvi i els comptes corrents han canviat de numeració, sense que aquesta modificació hagi afectat l'operativa diària i sense que els clients hagin hagut d'efectuar cap gestió. No obstant, perquè es pugui operar amb les llibretes en els caixers automàtics de La Caixa cal realitzar el canvi de llibretes a l'oficina. Al llarg d'ahir, el primer dia laborable del 2011 en què es podia realitzar aquesta operació, l'entitat va efectuar més de 18.000 canvis de llibreta.

Fonts de La Caixa van destacar que la integració tecnològica i operativa de Caixa Girona es va realitzar amb total normalitat sense que es registrés cap problema tecnològic.

En algunes oficines de l'entitat a les comarques gironines es van registrar cues puntuals de clients. Des de l'entitat es va destacar que si en alguna oficina s'havia registrat més afluència de clients, era pel fet a que ens trobàvem a principis de mes i no pas als canvis operatius.

Procés gradual

La Caixa ha enviat, durant el mes de desembre, noves targetes per substituir les de Caixa Girona. Per evitar molèsties als clients, s'ha mantingut l'actual número secret d'aquestes. Per poder utilitzar aquestes noves targetes, que incorporen més avantatges, cal activar-les a partir de l'1 de gener i abans del 31 de març, efectuant una compra, operant en un caixer, trucant per telèfon o demanant-ho a l'oficina. Les targetes de Caixa Girona deixaran de ser operatives quan s'activin les noves.

D'altra banda, la Caixa iniciarà aquest gener el tancament de les 125 oficines que calcula com excedent després de l'absorció de Caixa Girona, segons van informar fonts financeres.