El cofundador d'Apple, Steve Jobs, que està de baixa mèdica, va tornar ahir per sorpresa a la llum pública per presentar la segona generació de l'iPad, que és, va dir, notablement més ràpida i prima, i contindrà dues càmeres.

L'iPad 2, com va ser batejat per la companyia, sortirà al mercat als EUA l'11 de març i el 25 a Espanya i Mèxic amb el mateix preu que el seu antecessor, 499 dòlars (uns 360 euros) per a la seva versió més econòmica i una mica més de 800 (uns 577 euros) per al seu model amb 3G i Wifi.

"Hem estat treballant en aquest producte durant un temps i no m'ho volia perdre", va dir Jobs, que va rebre una ovació dels assistents a la conferència al centre d'arts Yerba Buena de San Francisco, on va vaticinar que si el 2010 va ser l'any de l'iPad, "2011 serà l'any de l'iPad 2".

Entre les dades aportades per Jobs, va destacar les 65.000 aplicacions desenvolupades per a l'iPad, davant les 100 de Honeycomb (el sistema operatiu per a tablets desenvolupat per Google). "Les coses que la gent està fent am l'iPad son increïbles", va assegurar Jobs.

Jobs va comparèixer molt prim, amb texans i jersei negre, un aspecte ja habitual del líder d'Apple, que amb la seva presència va fer callar rumors sobre la seva capacitat per seguir al capdavant de l'empresa, tenint en compte la seva nova baixa mèdica.

Característiques

El nou model estarà disponible en dos colors, blanc i negre, serà un 33 per cent més prim que l'iPad, més fi fins i tot que l'iPhone 4, tindrà un processador el doble de ràpid, i estarà equipat amb dues càmeres per a foto, vídeo i vídeotrucada. Encara que no comptarà amb ports USB o Adpbe Flash, l'iPad 2 sí incorpora una connexió HDMI per a connexions amb font d'àudio i vídeo digital.