Bones notícies per a l'economia garrotxina. Torraspapel inverteix 32 milions d'euros en una nova planta de cogeneració a la planta de Sant Joan les Fonts, que permetrà "generar energia eficient i incrementar la sostenibilitat del seu procés productiu". La inversió confirma l'interès de la companyia per potenciar aquesta planta, dedicada a la fabricació de paper estucat -té una capacitat productiva de 145.000 tones anuals- i que dóna feina a 285 treballadors.

La nova planta de cogeneració de cicle combinat que Torraspapel disposarà de 24,9 MW de potència i es posarà en funcionament en l'estiu 2011.

Torraspapel explica que la cogeneració és un sistema de generació d'energia molt eficient ja que permet produir de manera simultània energia elèctrica i energia tèrmica per a consum industrial, per la qual cosa estalvia energia primària i redueix les emissions d'efecte hivernacle, millorant a més la competitivitat industrial.

Addicionalment aquests avantatges industrials de la cogeneració, cal contemplar els avantatges que suposa per a la comunitat o territori on està ubicada, millorant-se el subministrament elèctric, l'eficiència del transport de l'energia i reduint-se la seva dependència externa.

Amb aquesta nova central de cogeneració, ja són 5 les fàbriques de Torraspapel - Saragossa, Sarrià, Leitza, Motril i Sant Joan - que utilitzen sistemes d'alta eficiència energètica.

Segons Torraspapel, la instal·lació d'aquesta nova planta de cogeneració és una de les nombroses accions que porta a terme la companyia per minimitzar l'impacte ambiental de la seva activitat i col·laborar amb el desenvolupament sostenible.

Torraspapel és líder a la península Ibèrica en fabricació i distribució de paper estucat, pasta química i de papers especials. Amb més de 2.700 treballadors, l'any 2009 va facturar 886 milions d'euros.