Per crear ocupació cal que l'economia creixi, una circumstància que cada vegada és més a prop. Com a mínim és el que defensa el Govern. El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, va afirmar ahir que l'economia espanyola està en l'"avantsala" de la recuperació i veu "un canvi de cicle" i "fonaments" per dir que la millora continuarà en els pròxims trimestres.

De Guindos va compatèixer ahir davant la Comissió d'Economia del Congrés per informar de la situació econòmica i va destacar que l'Executiu continuarà en la sendera reformista per fer que la recuperació sigui sostenible, per la qual cosa la pròxima reforma financera s'aprovarà en el quart trimestre de l'any.

Un dels objectius d'aquesta reforma serà millorar les condicions de finançament bancari tractant de fer-les més accessibles i eficaços per a les pimes.

Així mateix, va reiterar la prioritat de l'Executiu per crear ocupació ja que, encara que ha valorat la caiguda de l'atur en el segon trimestre de l'any, va asseverar que encara està en taxes "totalment inacceptables".

El ministre va ser contundent al subratllar que "el pitjor de la recessió ha passat" i va dir que està convençut que el dinamisme de l'economia començarà a ser visible en el tercer i quart trimestre.

En aquest sentit preveu que les dades del PIB en termes de comptabilitat nacional estiguin en línia amb la moderació de la caiguda del 0,1 % que va avançar el Banc d'Espanya aquesta setmana.

"La recuperació s'assenta avui sobre uns fonaments millors que fa un any", va insistir, davant els representants dels portaveus parlamentaris que en la seva majoria s'han mostrat escèptics davant els bons auguris de l'Executiu i han rebaixat les perspectiva de recuperació a tan curt termini.

Durant la seva compareixença, De Guindos va insistir en la importància de facilitar el crèdit a les pimes que siguin solvents.