Canvi d'accionistes a les Reserva Mont-Ferrant de Blanes. L'històric elaborador de caves selvatà està des de fa poques setmanes en mans d'una branca de la família Raventós, propietaris del celler Parxet.

Els Raventós-Basagoiti, a través de la seva empresa patrimonial Rixiraba, ha comprat Mont-Ferrant al grup Agrolimen i ja ha col·locat nous executius al capdavant del celler de Blanes.

Amb una vintena d'empleats i una facturació de prop de 3 milions d'euros, Mont-Ferrant acumula alguns exercicis en números vermells que Agrolimen va compensar a través d'una reducció de capital, informava ahir Expansión.

La companyia de Blanes va ser fundada el 1865 per Agustí Vilaret, un "americano" que després de passar més de tres dècades a les Antilles va invertir a la seva localitat natal en un projecte pioner. Va comprar la masia Mas Ferran i va decidir intentar produir xampanya. La primera producció va ser l'any 1972 i es va presentar en un Concurs a Barcelona, essent la primera vegada a Catalunya que queda acreditada l'elaboració d'aquest escumós que després s'acabaria popularitzant.

La família Raventós-Basagoiti és un dels múltiples accionistes del gegant del cava Codorníu. Crítics amb la direcció actual del grup, l'any 2006 van iniciar la seva pròpia aventura en el sector amb la compra del celler del maresme Parxet. Amb els anys, el grup dirigit per Ramón Raventós Basagoiti ha anat ampliant el seu camp d'actuació i produeix vins a Alella, Ribera del Duero, Rueda, Rioja i Montsant. Amb una facturació de més de 12 milions d'euros anuals, també és propietari de la distribuïdora Constantino Sábado.