La plantilla d'AJ Ruz, que recull escombraries i gestiona deixalleries a una trentena de muniicpis gironins, està convocada a una vaga indefinida a partir del proper 17 d'octubre.

Els treballadors protesten per l'acomiadament d'un company que, segons CCOO, "ha estat objecte de represàlia per voler millorar les condicions de treball, haver estat un dels possibles candidats a les eleccions sindicals i voler mantenir una interlocució amb la direcció de l'empresa que, fins a dia d'avui, encara no ha estat possible".

Mentrestant, fonts de l'empresa van manifestar ahir que l'acomiadament del treballador és l'excusa a la qual s'agafa CCOO per posar els empleats en vaga. Així, van concretar que l'acomiadament respon a diverses faltes laborals que l'empresa li va obrir. I van afegir que l'empresa va apligar una sanció fa un any que està pendent de resoldre judicialment ja que el treballador la va impugnar.

Però el conflicte laboral amb aquest treballador no és l'únic argument dels treballadors per anar a la vaga. La plantilla -formada per uns 25 treballadors- denuncia "el tracte vexatori i inhuma a que ha estat sotmesa amb jornades de treball de fins 68 hores setmanals o sense tenir dia de descans setmanal, entre d'altres abusos patronals".

L'empresa AJ Ruz treballa per diferents ajuntaments i entitats supramunicipals, fent recollida e selectiva i viària, així com gestionant deixalleries. Entre d'altres treballa per municipis com La Bisbal, Sils, Vidreres, Salt, Cassà , Palamós, Celrà, Begur, Regencós, Pals, Fontanilles, Gualta, Serra Daró, Ullastret, Palau Sator, Torrent, Mont-ras, Vall-llobrega, Corçà, La Pera, Rupià, Foixà, Parlavà, Ultramort, Verges, Colomers, Vilopriu, Garrigoles, Albons, La Tallada, Bellcaire, Ullà, Jafre, o Riells i Viabrea.

Segons el sindicat CCOO, la companyia s'imposa en els concursos públics "gràcies a les seves propostes econòmiques molt inferiors a d'altres empreses, i basades no en la innovació tecnològica o organitzativa, sinó en la sobreexplotació dels seus treballadors".