El Banc d'Espanya ha assegurat que l'economia espanyola creix un 0,6% a l'últim trimestre de l'any i ha fixat la taxa anual del PIB en l'1,9%. El regulador assegura que la ''fortalesa'' de la demanda interna segueix sent el motor de la recuperació que compensa la contribució ''lleugerament negativa'' de la demanda externa. Amb aquest tancament de l'any, el PIB augmentaria un 1,4% en el conjunt del 2014. El Banc d'Espanya apunta que de cara al 2015 s'espera que continuï la recuperació i es preveu un creixement del 2%, similar al que ja s'ha estimat en les darreres projeccions.

No obstant, el Banc d'Espanya assenyala que aquest escenari de previsió de creixement té un grau d'incertesa "elevat" a causa en bona mesura lligat, en bona mesura, als "dubtes" al voltant del preu del cru després que s'hagi desplomat en les últimes setmanes. En aquestes circumstàncies, la projecció del PIB per al 2015 està sotmesa "a riscos de desviació en ambdues direccions".

Entre els negatius destaca una eventual evolució menys favorable dels mercats exteriors i, entre els positius, destaca una moderació més important dels preus del petroli, una depreciació més acusada del tipus de canvi de l'euro i una millora addicional de les condicions financeres, com a possible conseqüència de les últimes actuacions de política monetària i dels efectes de la publicació dels resultats de l'exercici d'avaluació global del sector bancari.

Finalment, el Banc d'Espanya també ha millorat la previsió del creixement de l'ocupació fins a l'1,6%, dues dècimes més que al juliol. Així, argumenta que es preveu un manteniment de la tendència a la creació sostinguda d'ocupació que s'observa en els últims trimestres, recolzat en la prolongació del procés de moderació salarial i en una major flexibilitat del mercat laboral. Afegeix que aquest augment de l'ocupació, juntament amb la contracció de la població activa, donarà lloc a una disminució de la taxa d'atur.