09 de febrer de 2015
09.02.2015

Tecnic Industrial Engineers ha multiplicat per 20 la seva facturació

L'empresa va reformular fa quatre anys el negoci familiar i ha creat dotze llocs de treball

09.02.2015 | 00:00
L´empresa Tecnica Industrial Engineers, amb seu a Riudarenes.

L'empresa d'enginyeria industrial Tecnic Industrial Engineers de Riudarenes ha multiplicat per 20 la facturació en quatre anys després de reformular el model de negoci familiar, nascut el 1996. La companyia, una de les 12 que formen part del Pla Embarca, ha passat d'una facturació de 60.000 euros el 2011 a 1,2 milions d'euros l'any passat i ha creat 12 llocs de treball, segons informa el Departament d'Empresa i Ocupació. Actualment, l'empresa té disset treballadors i ha invertit 400.000 euros a ampliar les instal·lacions. La previsió és que la facturació assoleixi enguany 1,7 milions d'euros i es creïn 6 llocs de treball més, i que el 2016 s'ampliïn les instal·lacions 1.300 metres quadrats més.
L'empresa va començar treballant en el camp de la mecànica industrial i després va dedicar-se a la serralleria i al món de la construcció, però fa quatre anys van detectar que hi havia noves demandes al sector industrial. Així, l'equip es va formar a França i Alemanya i va canviar el model de negoci, agrupant totes les fases que comprenen els processos de fabricació de maquinària que habitualment es duen a terme en empreses diferents.
L'any 2011, amb la refundació de l'empresa -anomenada abans Taller Cube-, l'equip, de cinc persones, va adquirir unes noves instal·lacions de 1.000 metres quadrats i va facturar 60.000 euros. Recentment, la companyia ha ampliat les instal·lacions i ha absorbit la pime Mecanitzats Serrat de Banyoles, de la qual ha mantingut els llocs de treball i n'ha adquirit la maquinària. Ara ofereixen l'enginyeria de processos, la transformació metàl·lica, el mecanitzat i el muntatge per a clients dels sectors farmacèutic, sanitari, aeronàutic, alimentari i de l'automoció.
Segons Manel Moyano, actual propietari de Tecnic Industrial Engineers i fill del fundador, "la clau del nostre model és que som molt flexibles, podem oferir des d'una fins a les quatre fases habituals en els processos de fabricació de maquinària, fet que ens permet oferir uns preus i un servei més competitius". Segons Moyano, això els ha permès entrar en un sector "molt tancat, on hem vist que la crisi ens ha obert noves portes". El creixement dels últims quatre anys s'explica, segons l'actual propietari, perquè "invertim constantment en formació i maquinària per oferir el màxim valor afegit, fet que ens ha permès ser una de les úniques empreses catalanes a incorporar centres de mecanitzat fins a cinc eixos, soldadures tècniques i certificacions de processos per a sectors com el farmacèutic o l'aeronàutic".

El Pla Embarca
Tecnic Industrial Engineers és una de les dotze companyies que durant el passat 2014 van formar part del Pla Embarca a l'acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat, al Parc Científic i Tecnològic de Girona. L'objectiu d'aquest programa és que les companyies que hi passen incrementin la seva facturació, trobin finançament, avancin els seus processos d'internacionalització i creïn llocs de treball. Durant sis mesos, cada empresa té un tutor i segueix un programa d'enfocament pràctic per gestionar l'organització amb l'objectiu de créixer, tractant temes com el model de negoci, el màrqueting i les vendes, les finances, la cerca de finançament o la internacionalització.
El Pla Embarca, que compta amb una xarxa de set acceleradores a tot Catalunya, s'emmarca en la iniciativa Catalunya Emprèn de la Generalitat, que impulsa i unifica les polítiques de foment de l'emprenedoria. Fins al març estarà oberta la convocatòria per seleccionar les 15 empreses que seguiran un pla de creixement durant aquest 2015.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook