Parramon Exportap, empresa dedicada a la fabricació de taps de suro natural ha invertit un total de 500.000 euros en una tecnologia pionera per als processos de producció. Segons va informar la companyia, al llarg de 2014, ha reforçat les línies de producció, entre d amb una màquina de visió artificial que ha desenvolupat per la fabricació de taps completament naturals sense la presència de taques de minerals. L'any 2009, l'empresa ja va desenvolupar la primera màquina de marcatge làser per taps, una novetat pionera a nivell mundial. La resta de màquines incorporades tenen altres funcions, com el marcatge a làser dels taps -que duplica la capacitat d'impressió-, la polvorització de parafina fosa, l'encolatge de taps capsulats i l'aplicació de tractaments d'anticapil·laritat.

Segons Francesc Parramon, director general de Parramon Exportap, "aquesta inversió millora l'eficiència productiva, amb menys consum energètic, major facilitat d'ús i més seguretat pels treballadors". Va afegir que "amb la nova maquinària, també augmenta l'automatització dels processos i la qualitat final del producte".

Fundada l'any 1956 a Cassà de la Selva, Parramon Exportap compta amb 800 clients, entre ells cellers de 13 països productors de vins tranquils, escumosos i destil·lats d'Europa, Amèrica, Àsia, Àfrica i Oceania. preveu un augment del 30% de la facturació en cinc anys, com a conseqüència, principalment, de l'entrada en el mercat dels productes de gamma alta.

L'any 2013, Parramon Exportap va facturar 6 milions d'euros i va produïr 50 milions de taps. Del total produït aquell any, el 65% es va destinar majoritàriament a l'exportació als països de la Unió Europea i Austràlia, presència internacional que enguany s'ha reforçat amb el creixement als mercats d'Amèrica Central i Escòcia.

Amb una inversió d'1,5 milions d'euros, Parramon Exportap va posar en marxa fa uns mesos una nova planta amb una capacitat de producció de fins a 20 milions de taps de gamma alta per licors i destil·lats, com conyac, bourbon, brandi o vodka, i també per a olis i essències.