L'empresa catalana PAL Robotics ha desenvolupat Tiago, un robot amb capacitat de manipulació que està destinat tant a l'assistència de persones grans o dependents com la indústria lleugera.

La companyia, que té la seva seu a Barcelona,es focalitza "en la robòtica de servei i col·laborativa amb l'objectiu que en un futur pròxim pugui conviure amb persones, facilitar tasques repetitives o pesades i millorar la nostra qualitat de vida", explica el conseller delegat de la firma, Francesco Ferro. PAL Robotics es dedica al disseny i producció de robots humanoides que faciliten la vida de les persones, així com plataformes robòtiques per a centres d'investigació o magatzems industrials.

A més de Tiago, PAL Robotics va presentat a la Xina Hi-Tech altres robots com Reem-C, capaç de caminar i parlar diversos idiomes, o StockBot, que realitza l'inventari de grans superfícies de forma autònoma.

PAL Robotics, que compta amb una trentena de treballadors en la seva oficina de Barcelona, va facturar 2,5 milions d'euros el 2014 i preveu que aquest any la seva facturació creixi 0,5 milions més, arribant fins als 3 milions.

Fira de referència a la Xina

La Xhina Hi-Tech Fair, celebrada la setmana passada a Shenzen, és la fira amb major influència a nivell científic i tecnològic de la Xina. Aquesta mostra és la de major influència a nivell científic i tecnològic de la Xina i una de les més grans del continent asiàtic. Només enguany va comptar amb més de 100.000m2 d'exposició on hi havia 3.000 estands de 50 països diferents i l'han visitat prop de 500.000 professionals

Aquesta empresa catalana dedicada a la robòtica va tenir l'oportunitat de ser present a la Xina Hi-Tech perquè forma part de la missió d'innovació a Shenzen i Hong Kong que va organitzar ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat. Gràcies a ACCIÓ, PAL Robotics ha pogut "conèixer millor el mercat asiàtic" i explorar les oportunitats de negoci que ofereix aquesta regió. A la missió catalana a la Xina hi van participar cinc empreses més; Claitec, Kerad Games, Popplaces.com, Tronic Electronica & Electricitat i usMIMA, a més del centre tecnològic CTTC.