11 de febrer de 2016
11.02.2016
40 Años
40 Años

Dos germans de Sant Feliu derroten Bankia als tribunals

L'Audiència de Girona condemna l'entitat a retornar-los 6.000 euros que havien invertit en accions

12.02.2016 | 07:15
Dos germans de Sant Feliu derroten Bankia als tribunals

Fa un mica menys de sis anys, el 19 juliol de 2011, dos germans de Sant Feliu de Guíxols, aconsellats per un familiar que treballava en un oficina de Bankia, van invertir 3.000 euros cadascun en accions de l´entitat, que sortia a borsa l´endemà, amb tots els honors. Pensaven que era una bona operació, que els donaria dividends, però el temps i, sobretot, la mala gestió de l´equip de Rodrigo Rato, exministre d´Economia dels governs Aznar, exdirector del Fons Monetari Internacional, expresident de Bankia i, ara, acusat amb totes les de la llei per com va gestionar la fraudulenta sortida a borsa i pel cas de les targetes black, els van treure la raó i els seus estalvis es van volatilitzar.

Però els recuperaran, perquè una sentència de la secció primera de l´Audiència Provincial de Girona feta pública avui per Ausbanc els és favorable i condemna Bankia a retornar-los 6.000 euros (3.000 a cadascun) –més els «interessos legals» que els pertoquen, més els dividends que els corresponen i l´interès que haurien generat– i a pagar les costes processals.

Tot plegat, una victòria judicial dels advocats d´Ausbanc que confirma allò que altres tribunals, entre ells el Suprem, ja han anat sentenciat: que Bankia va vendre fum i que va captar inversors a base de maquillar els resulats de l´entitat, a còpia d´ocultar una situació financera insostenible.
Una victòria judicial, explica l´advocat dels demandants, Marc Prats, que té valor afegit per haver-la dictat qui l´ha dictada, l´Audiència, i que transmet un missatge ben clar als petits inversors damnificats per la compra d´accions de Bankia. «No tenen res a perdre», afirma Prats, que va un pas més enllà i anima a les persones que no han denunciat el banc «per por», a fer-ho, perquè les opcions d´obtenir una sentència favorable són molt altes.

Això sí, les garanties d´èxit van molt lligades a un termini: el 25 de maig de 2016. Les demandes que s´interposin més enllà d´aquesta data es trobaran, avisa l´advocat, amb molts més obstacles processals, ja que serà a partir de llavors quan es considerarà que les presumptes irregularitats comeses per Bankia hauran prescrit, de manera que demanar la nulitat dels contractes de compra d´accions serà missió molt més difícil.

No precisa la xifra exacta, però Ausbanc gestiona multitud de demandes d´inversors gironins perjudicats per Bankia. Prats afirma que, fins ara, el 100% dels casos s´han resolt a favor dels demandants, és a dir, dels petits inversors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook