L'hotel de superluxe Alàbriga, a Sant Feliu de Guíxols, s'acabarà de construir en el temps afegit: la previsió inicial de l'empresari alemany Valery Scherer, que canalitza el projecte a través de dues societats, Dalbert 2011 -la promotora- i Alàbriga s'Agaró SL -gestora del projecte hoteler-, era obrir les portes del que serà un dels establiments més exclusius de la Costa Brava el proper mes de juliol; però la complexitat de les obres, "que han donat feina a industrials de la zona", i la tramitació dels permisos, que "s'han pres el seu temps", assenyala el director del projecte turístic Marc Frutos, obliguen a posposar l'obertura al públic del complex fins a la Setmana Santa de l'any vinent, que el calendari situa a principis del mes d'abril.

L'edifici principal, que tindrà 30 apartaments-suite d'entre 80 i 140 m2, està molt avançat. De fet, apunta Frutos, "podríem aspirar a obrir al setembre", però la direcció de l'Alàbriga s'Agaró de la platja de Sant Pol ha decidit, "per no complicar-nos", allargar els terminis.

El primer trimestre de l'any vinent l'hotel boutique es posarà en marxa "en període de proves" (només hi tindrà accés el personal), segons la nova previsió. L'empresa ja ha tancat el període de preselecció del que serà l'equip directiu de l'establiment, integrat per cinc perfils "d'alt nivell", precisa el director del projecte, i més endavant, afegeix, s'acabarà de configurar "l'equip operatiu". Un cop en marxa, l'Alàbriga funcionarà "365 dies l'any"; per la temporada alta, comptarà amb una plantilla d'entre 80 i 100 persones, que es reduirà els mesos de tardor i hivern.

Majordom personal

Tot i que finalment aquest estiu no obrirà portes -el web, ahir, encara anunciava l'entrada en servei aquest 2016-, agències russes, dels Estats Units i de països àrabs ja han mostrat interès en enviar clients al l'hotel de Sant Pol. El projecte, luxós en tots els sentits -la inversió s'intueix milionària, tot i que els promotors no en precisen les dimensions-, és manté tal i com estava dissenyat; és a dir: l'Alàbriga tindrà un sea club a tocar del mar; un spa; un centre de medicina estètica dirigit per la doctora barcelonina Mercedes Quintillà i dos restaurants, Terra i Cíclop, que comandarà el xef Paco Pérez, que acumula cinc estrelles Michelin.

Però això no és tot, ja que els responsables del projecte han revelat alguns detalls nous que permeten fer-se una idea de com serà l'Alàbriga i quin tipus de clients acollirà: per exemple, entre els serveis a disposició dels hostes s'hi inclouran majordoms personals, operatius 24 hores els set dies de la setmana; un iot de 20 metres d'eslora; cotxes amb xofer i fins i tot un servei d'avió privat subcontractat que operarà des dels aeroports de Girona i Barcelona. D'altra banda, el sea club-la part més delicada del projecte a causa de la ubicació, molt pròxima a la costa- comptarà també amb una piscina.

El personal del complex s'allotjarà en l'històric hostal Rigau de Sant Feliu, que el promotor del complex va comprar fa uns mesos. El despatx d'arquitectes que ha projectat l'Alàbriga Hotel és DNA Barcelona&Partners, autor de dissenys per a mig món, com ara la Planetarium Tower de Panamà, el Boutique Hotel d'Alger o l'Al Jahra Hospital de Kuwait. L'hotel boutique de Sant Pol, assenyalen des de DNA Barcelona&Partners, és un emplaçament on "el luxe i la natura coexisteixen".

El complex, dissenyat pensant "en la màxima interacció" possible entre "l'edifici i l'entorn", ocupa una extensió de 4.400 m2, una superfície construïda de 10.385 m2 i disposarà de 40 places d'aparcament.

Mobles venecians

El mobiliari, de la seva banda, anirà en consonàcia amb la categoria de "gran luxe" que ostentarà l'establiment i durà el segell de Rubelli, una firma veneciana amb llarga tradició en la fabricació de teles exclusives -en produeix per a Armani, per exemple-, que el març de l'any passat llançava la primera col·lecció de mobles, Rubelli Casa, dissenyats per l'arquitecte Luca Scacchetti, qui, entre molts altres projectes, és el responsable de la creació d'un nou barri al sud de Xangai amb motiu de l'Exposició Universal 2010.