04 de novembre de 2017
04.11.2017

Només un de cada quatre treballadors del sector tecnològic és dona

Un estudi estableix que en els casos en què és demostrable que les dones tenen la mateixa preparació i experiència que els homes, la taxa d'atur i temporalitat de les fèmines és superior

04.11.2017 | 07:26
Les dones tenen proca presència al sector tecnològic.

Un estudi de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat de Barcelona (UB) revela que només un de cada quatre treballadors del sector tecnològic és dona i que el sostre de vidre persisteix en aquesta professió. Els resultats de l'estudi presentat a Barcelona, en les jornades «GenTalent: Incorporació, retenció i promoció del talent de les dones en el sector tecnològic», demostren que el sector tecnològic encara està dominat per homes i que per cada dona que treballa a l'àrea de les tecnologies de la informació i la comunicació hi ha 3,5 homes.

Les xifres de l'estudi també apunten que només el 23,8% de les persones ocupades en aquest sector són dones i que la franja d'edat compresa entre els 31 i els 45 anys és en la que la diferència d'ocupació és una mica menor, situant-se en 2 dones per cada 5,3 homes. A més, les dades indiquen que en els casos en els quals és demostrable que les dones tenen la mateixa preparació i la mateixa experiència professional que els homes, la taxa d'atur i de temporalitat de les dones és superior.

Actualment, només el 20% de les dones escullen carreres tecnològiques, encara que la tendència anirà a l'alça, ja que s'estima que, el 2030, el 85% d'oficis que coneixem avui hauran desaparegut i les professions vinculades a l'àmbit de la tecnologia i l'enginyeria creixeran per la necessitat de desenvolupar noves tecnologies per a una societat digital.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema