La Caixa ha venut un nou paquet d'accions d'Abertis, amb la qual cosa ha reduït fins al 21,55% la seva participació de primer accionista en el grup de concessions, coincidint amb la «batalla» d'OPA en què està immersa la companyia.

Es tracta de la cinquena venda de títols d'Abertis que l'entitat duu a terme al mercat en els últims mesos, des que es van plantejar les ofertes, amb les quals ja ha traspassat més de set milions d'accions, representatives al voltant del 0,71% del grup que dirigeix Francisco Reynés.

De fet, aquestes vendes han portat La Caixa a reduir per primera vegada el seu percentatge de soci fundador i de referència d'Abertis per sota de la cota del 22%.

En virtut de l'última transacció, l'entitat ha venut un paquet d'1,14 milions d'accions de l'empresa d'autopistes i satèl·lits, equivalents a un 0,116% del seu accionariat, segons consta en els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La fundació bancària ha reduït així fins al 21,551% la participació del 21,667% que mantenia des de l'última desinversió i la del 22,3% que tenia abans de les OPA. Es tracta de la seva participació més baixa en el grup d'autopistes i satèl·lits des de la seva constitució.

La Caixa és un dels actors claus en la «guerra» d'OPA en què està immersa Abertis, atès que la seva acceptació suposaria un important impuls per a qualsevol de les dues ofertes en lliça, ambdues condicionades a aconseguir almenys un 50% de la companyia.

De fet, tant Atlantia com ACS han expressat el seu interès en el fet que l'entitat acceptés l'oferta en la modalitat de bescanvi d'accions que tots dos plantegen amb la finalitat de tenir-la com a soci en els grups de concessions que tots dos plantegen conformar en cas si es fes amb Abertis.