20 de gener de 2018
20.01.2018

Cementos Molins i el fabricant de Nocilla i Cola Cao marxen de Catalunya

La plataforma de «crowdfunding» The Crowd Angel, que va ajudar Glovo i Deliberry, i la marca de restaurants Dans les Noir es traslladen a Madrid

20.01.2018 | 00:59

Cartera d'Inversions CM, principal accionista del grup Cementos Molins amb un 24% del capital, i Idilia Foods, fabricador de les marques Cola Cao i Nocilla, han traslladat les seves seus socials des de Catalunya a altres punts de la geografia espanyola, segons consta en el Butlletí Oficial del Registre Mercantil (Borme).

En concret, Cartera d'Inversions CM s'ha mudat del passeig Bonanova, 64 (Barcelona) al passeig de la Castellana, 130 (Madrid); mentre que Idilia Foods ha canviat el seu domicili social del carrer Lepanto, 410 (Barcelona) al número 30 de l'avinguda Aragón (València).

Cementos Molins va acordar traslladar el seu domicili social a Madrid el passat 20 d'octubre davant la incertesa generada pel procés independentista de Catalunya i per «salvaguardar els interessos del grup i mantenir la normalitat en la seva operativa». Idilia Foods va anunciar que també sortiria de Catalunya el dia 11 del mateix mes.

Una altra empresa que va formalitzar la seva sortida de Catalunya ha estat la plataforma de crowdfunding The Crowd Angel, que es muda de Barcelona al número 50 del carrer Serrano (Madrid). La companyia va ajudar a captar finançament a l' start-up espanyola de missatgeria basada en l'economia col·laborativa Glovo i al marketplace d'alimentació Deliberry, entre d'altres.

En la mateixa línia s'ha mogut Dans le Noir, amb restaurants a Barcelona i Madrid, caracteritzada per oferir originals sopars en completa foscor per «potenciar» el gust i l'olfacte. En concret, ha canviat el seu domicili social del número 10 del passeig Picasso (Barcelona) a la plaça del Biombo, 5 (Madrid).

Aquestes companyies se sumen a l'onada d'empreses que va decidir canviar la seva seu social des de Catalunya a altres punts de la regió després de la celebració del referèndum independentista de l'1 d'octubre. Des de llavors i fins que va finalitzar l'any 2017, així ho van fer un total de 3.208 companyies, segons les dades del Col·legi de Registradors Mercantils d'Espanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema