03 de març de 2018
03.03.2018

Bescanó es prepara per acollir una nova edició de la tradicional Fira de l'Embotit

El certamen, amb més de vint anys d'història, vol «prestigiar» aquest producte i donar a conèixer els productors artesanals. En l'edició 2018, prevista per al 18 de març, la fira complementarà «el mercat amb l'oferta gastronòmica, lúdica i comercial»

03.03.2018 | 01:17
La Fira de l´Embotit, en l´edició de l´any passat.

El diumenge 18 de març torna una nova edició de la Fira de l'Embotit de Bescanó, «amb l'objectiu de prestigiar aquest producte i el seu productor i, al mateix temps, donar a conèixer el món de l'embotit d'elaboració artesanal». Un centenar de parades d'alimentació s'instal·laran als voltants del Parc de l'Ajuntament per donar a conèixer i oferir la possibilitat de tastar i comprar els diferents productes d'elaboració pròpia: carn de perol, greixons, botifarra vermella, dolça, bolets, ratafia, foie d'ànec i de perol, informen des del consistori.

Amb la nova edició, un any més, la Fira de l'Embotit de Bescanó aposta per «complementar el mercat amb l'oferta gastronòmica, lúdica i comercial». Amb demostració en directe del procés d'especejar un porc, la 22a trobada de puntaires, l'animació infantil, l'audició de sardanes, la diada castellera i la tradicional xocolatada per tothom per tancar la fira, per exemple.


Trobada de Harleys

A més a més, durant tot el dia es podrà visitar la 12a trobada i exposició de Motos Harley-Custom, passejar amb ponis, veure la 15a concentració i exposició de tractors i màquines antigues, gaudir de la 3a trobada de Vespa-Lambretta, a més d'atraccions infantils i com a novetat d'aquest any es podrà pujar a un tren turístic que recorrerà el municipi.

A la presentació de la Fira de l'Embotit que es va fer ahir a l'Ajuntament de Bescanó, l'alcalde, Pere Lluís Garcia, va destacar com a fet rellevant de la fira «l'aposta pels productes i pels productors de qualitat i de proximitat en una fira de referència de les comarques gironines». En aquest context, Garcia va subratllar que activitats com «especejar un porc fan que la gent conegui més aquest procés i valori més les diferents peces del porc que sovint ens són desconegudes». De la seva banda, president de la Comissió de la Fira de l'Embotit, Joan Cáceres, ha explicat que enguany tenim el mateix nombre de parades i tastets. Cáceres ha afegit que «la singularitat de la Fira de l'Embotit de Bescanó és la qualitat dels productes i el fet que faci 23 anys que s'organitza interrompudament».


Més de 20 anys d'història

La fira va néixer per iniciativa d'una colla de productors i de petits empresaris dedicats la venda de productes del porc que, l'any 1995, van decidir posar-la en marxa. Amb els anys, la Fira de l'Embotit de Bescanó s'ha convertit en una de les cites ineludibles del calendari per als amants del bon embotit.

La cita, tradicionalment, se celebra el cap de setmana anterior al Diumenge de Rams, que marca l'inici de la Setmana Santa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook