31 de març de 2018
31.03.2018

La càrnia Francisco Puigvert d'Olot acorda un ERO temporal

L'empresa arrossega unes pèrdues de dos milions d'euros i els treballadors temen que sigui el pas previ al tancament

03.04.2018 | 10:37
La seu de la càrnia Francisco Puigvert d´Olot.

La direcció de l'empresa d'embotits Francisco Puigvert d'Olot i els treballadors van tancar un acord per a l'ERO temporal que afectarà la plantilla durant tres mesos. L'expedient es començarà a aplicar a partir d'aquest abril i fins al 2 de juliol. Durant aquest temps, dels disset treballadors que té la càrnia, catorze aniran a l'atur. Els tres restants –entre ells, un representant sindical- es quedaran a la planta.

La direcció no complementarà la prestació d'atur a la plantilla, però en cas que durant el temps d'aplicació de l'ERO necessiti reincorporar personal, s'ha compromès a avisar els treballadors amb un marge de 72 hores. Francisco Puigvert, fundada l'any 1892, es troba immersa en un concurs de creditors i arrossega un deute d'uns 2 milions d'euros. Justifica l'ERO per la baixada de vendes i perquè no disposa de recursos per comprar matèria prima (la carn que emboteix). La plantilla tem que aquest expedient sigui el pas previ al tancament.


Fins al 2 de juliol


L'ERO temporal a la càrnia Francisco Puigvert entrarà en vigor avui mateix i s'allargarà fins al 2 de juliol. Durant aquest temps, catorze treballadors aniran a l'atur i l'empresa deixarà de produir. De fet, quan va presentar l'expedient, la direcció de Francisco Puigvert ja va al·legar que el deute que acumula li impossibilitava comprar matèria prima per poder fer els embotits.

Mentre estigui en vigor l'ERO es mantindran però tres treballadors a la planta, un dels quals és delegat sindical. Tot i que durant la negociació de l'expedient la plantilla va intentar que la càrnia els complementés l'atur (perquè ara en cobraran el 70%), al final aquest punt no s'ha aconseguit.

La direcció, però, sí que s'ha compromès a avisar els treballadors amb un mínim de 72 hores d'antelació en cas que durant l'aplicació de l'ERO necessiti reincorporar plantilla a la feina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook