Els jubilats gironins van tornar a sortir al carrer ahir a Girona per reclamar unes pensions dignes i protestar contra la precarietat de les prestacions. Ho han fet desafiant la pluja i el mal temps en una concentració celebrada a la plaça Independència.

La mobilització estava convocada pels sindicats CCOO i UGT a les principals capitals de Catalunya i a Girona ha comptat amb la participació de prop d'un centenar de manifestants. Demà seran els pensionistes d'arreu de l'Estat els que sortiran al carrer contra la «miserable» pujada de les pensions proposada pel Govern del PP.

El secretari de CCOO a les comarques gironines, Bartomeu Compte ha recordat que el 70% de pensionistes rep una prestació inferior al salari mínim interprofessional. En aquest sentit va anunciar una campanya en els propers mesos per seguir reclamant unes pensions dignes.

Per la seva banda, el secretari general d'UGT a la demarcació de Girona, Xavier Casas ha assegurat que el problema de les pensions és fruit d'un «sistema podrit» marcat per la precarietat laboral, i que cal tractar el problema de soca-rel: «Si els sous són una merda, les pensions són una merda».

Unes 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, es van manifestar ahir pel centre de la capital catalana en defensa del sistema públic de pensions i en protesta contra les polítiques en aquesta matèria del Govern de Mariano Rajoy.

En un dia plujós, els manifestants, convocats pels sindicats CCOO i UGT, es van concentrar a les 11.00 hores en la plaça Urquinaona de Barcelona per iniciar una marxa amb la qual han reivindicat pensions dignes per als pensionistes amb el lema «En defensa del sistema de pensions».

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, va declarar que els ciutadans tornaven a manifestar-se perquè «sembla que Mariano Rajoy no ha escoltat bé el crit massiu que els pensionistes d'aquest país estan fent contínuament als carrers».

«Seguirem sortint al carrer»

El secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, va insistir de la seva banda que «seguirem sortint al carrer les vegades que calgui» per assegurar la continuïtat del sistema de pensions i ha afegit que no acceptaran «préstecs des dels pressupostos a la caixa de la Seguretat Social» per augmentar les pensions la «ridícula» xifra del 0,25%.

Els manifestants van centrar la majoria dels seus crits contra el govern de Mariano Rajoy i les polítiques del seu partit al crit de « Mariano, deja de meter mano» o « Rajoy, dimite, el pueblo no te admite».