La cadena de supermercats Mercadona ha anunciat la contractació de 1.750 persones a Catalunya amb motiu de la campanya d'estiu 2018. La companyia ha informat aquest dimarts a través d'un comunicat que amplia la plantilla de maig a setembre per «respondre a l'arribada de turistes i mantenir l'excel·lència en el servei».

Mercadona contracta 9.000 persones arreu de l'estat espanyol, 2.000 més que l'estiu de l'any anterior. Del total de contractacions, un 19,5 per cent són a Catalunya.

L'empresa presidida per Juan Roig ha explicat que els nous treballadors rebran un salari net de 1.132 euros al mes. La plantilla actual de Mercadona, que es reforça amb les noves incorporacions temporals, és de 84.000 treballadors, 12.895 dels quals al principat -un 15% del total-.

El director de contractació de Recursos Humans, José Elías Portalés, ha destacat que l'objectiu de reforçar la plantilla actual de 84.000 treballadors -dels quals 12.895 a Catalunya- és oferir als clients «el mateix servei excel·lent que reben la resta de l'any quan compren diàriament a les més de 1.600 botigues repartides per tota Espanya».

La cadena va ser reconeguda un any més a l'Estudi Merco Talento 2017 en repetir el primer lloc del rànquing del seu sector i escalar tres llocs en el rànquing general, situant-se en el sisè lloc. més, Harvard Business Review destaca la gestió interna del talent, i l'Organització Internacional del Treball (OIT), dependent de Nacions Unides, valora l'esforç en formació, conciliació i repartiment de beneficis que realitza la companyia, entre altres mesures.

Ha posat com a exemple d'aquestes polítiques les 2.402 treballadores que el 2017 van optar per ser mares i allargar 30 dies la seva baixa maternal, o bé els 313 milions procedents del benefici que es van repartir entre la plantilla en concepte de prima.