CriteriaCaixa ha adquirit el 49% de Saba Infraestructures a Torreal, KKR i ProA per 438 milions d'euros, de manera que passa a controlar el 99% del capital social de la companyia, que té diversos aparcaments a la ciutat de Girona. Segons va informar el grup d'empreses de participacions industrials de la Fundació Bancària La Caixa, l'operació va obtenir les autoritzacions pertinents de les autoritats de competència tant en els mercats de Portugal com d'Espanya.

Fins ara, CriteriaCaixa posseïa el 50,1% del capital de Saba; Torreal -firma de l'empresari Juan Abelló- constava com a segon soci des de la seva constitució amb un 20%; KKR comptava amb un 18,2%, i ProA Capital amb un 10,5% de la firma, que, a més, compta amb 3.500 socis minoritaris que sumen al voltant d'un 1% de l'accionariat.

CriteriaCaixa és accionista de Saba Infraestructures des de 2011, quan Abertis va escindir els seus negocis d'aparcaments i logística. Amb una plantilla de més de 1.500 persones, Saba està present a cinc països d'Europa i Amèrica Llatina i compta amb prop de 210.000 places d'aparcament distribuïdes en 400 centres.

CriteriaCaixa té com a objectiu la gestió activa de les inversions d'una cartera de participades amb actius per valor de més de 21.000 milions d'euros, amb la finalitat de dotar amb els seus rendiments el pressupost de l'Obra Social de la Fundació Bancària La Caixa.