La Generalitat i els transportistes gironins impulsen un gran centre de serveis i formació per al sector en uns terrenys a tocar del CIM La Selva. El complex -en anglès, un «truck center»- ocuparà una superfície de 30.000 metres quadrats, tindrà un aulari i zones de pràctiques (on poder maniobrar i descarregar camions) i també inclourà un aparcament per a un mínim d'entre 300 i 400 tràilers. El president de la Confederació Empresarial de Transport per Carretera de Catalunya (CETCAT), Eduard Ayach, subratlla que aquest «truck center» resoldrà una mancança «històrica» a la demarcació. No només perquè Girona és l'únic territori que no en té -a Tarragona, per exemple, fa quinze anys que n'hi ha un-, sinó també perquè permetrà acabar amb el «dèficit» en formació (ja que s'hi impartiran cicles professionals).

El «truck center» de les comarques gironines serà el primer de la demarcació. L'impulsen conjuntament l'empresa pública CIMALSA (que és qui n'assumirà la inversió) i l'associació de transportistes gironins, l'Asetrans. Es farà a imatge i semblança del que ja fa quinze anys que funciona a Tarragona.

El complex se situarà a tocar de l'autopista AP-7. Segons concreta Ayach, aquesta és una «zona estratègica», perquè permetrà atraure aquells tràilers que facin llargs recorreguts. El «truck center» disposarà d'un aparcament per a camions -el mínim seran entre 300 i 400- que es completarà amb una zona de serveis per als transportistes (com ara dutxes i un bar-restaurant).

Asetrans destaca que el complex permetrà resoldre «la mancança històrica» en formació que hi ha al sector. Per això, el «truck center» disposarà d'un aulari on es faran cursos i cicles d'FP.