Facebook va rebaixar a 30 milions el nombre de comptes dels seus usuaris piratejats per hackers, que van robar dades personals de la majoria d'elles, enfront dels 50 milions que havia anunciat inicialment.

El vicepresident de gestió de producte de la xarxa social, Guy Rosen, va explicar que les dades robades a 15 milions d'usuaris van ser el nom i la informació de contacte (correu electrònic, número de telèfon o tots dos). Als altres 14 milions els van ser sostrets, a més, dades que tinguessin en el seu perfil de Facebook, com el seu nom, sexe, idioma, estat civil, lloc de residència, data de naixement, ocupació, educació, etc.

Els pirates informàtics també es van fer amb informació relacionada amb els últims 10 llocs que aquests internautes havien visitat a la xarxa social, així com les seves últimes 15 cerques, els dispositius des dels quals es connecten a Facebook i les pàgines al fet que segueixen. Va haver-hi un altre milió d'usuaris que es van veure afectats per l'atac, ja que els pirates van aconseguir les claus d'accés als seus comptes, però no els van robar dades.

D'aquesta manera, el total d'afectats queda en 30 milions, la qual cosa suposa 20 milions per sota dels 50 que la companyia va apuntar quan va informar de l'atac per primera vegada fa dues setmanes. Rosen va explicar que estan col·laborant amb el Buró Federal de Recerca (FBI) per trobar als responsables, però va rebutjar oferir més detalls per petició expressa del cos policial.

La companyia amb seu a Menlo Park va detectar un repunt no habitual d'activitat el 14 de setembre, per la qual cosa va iniciar una recerca que va trobar una vulnerabilitat en el codi de programari.