Galetes Camprodon, productora de Birba, preveu facturar aquest any 8,2 milions d'euros (MEUR), el que representa prop d'un 40% més que fa dos anys quan van arribar als 5,9 MEUR. L'empresa, que té les instal·lacions al Ripollès, produeix un milió de galetes diàries i preveu tancar l'any amb 1.650 tones de producte elaborat amb ingredients naturals. La fàbrica actual, de més de 7.000 m², es va construir el 2008. Actualment té una plantilla de més d'una seixantena de treballadors i exporta a 23 països. Ahir va rebre la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, coincidint amb el 125è aniversari de la firma.

Bones perspectives per a Galetes Camprodon, productora de les tradicionals Birba. Aquest any preveuen facturar 8,2 milions d'euros (MEUR), el que representa un 15% més que l'any anterior, quan van facturar 7,1 MEUR. Si es compara amb la dada del 2016, però, l'augment és de fins a un 38,9%. Aquell any van arribar als 5,9 MEUR.

L'empresa també preveu augmentar la producció i arribar a les 1.650 tones aquest any, un 10% més que l'any anterior. Actualment compten amb una gamma d'unes seixanta varietats de galetes i moltes provenen de les receptes que van començar a elaborar el 1893 en un petit obrador que hi havia al soterrani de la casa familiar.

L'any 2014, l'empresari barceloní Víctor Marsal va comprar Galetes Camprodon que es trobava a les portes del tancament. Des de llavors, han aconseguit deixar enrere els números en vermell.

Des de la direcció, asseguren que una de «les claus» dels darrers anys ha estat l'aposta per línies de producte saludables, com ara sense sucre, sense gluten i ecològics, tot seguint les tendències del mercat actual. Tot i això, s'han mantingut fidels al llegat, respectant els processos d'elaboració artesanal i apostant per una selecció de qualitat dels ingredients.