Globalimar Europa ha fet les primeres passes per fer el seu gran salt internacional. Per reforçar el seu pla d'internacionalització, Globalimar ha sumat al seu equip una nova directora de qualitat, Anna Barqué, que, procedent del grup La Sirena, serà l'encarregada de garantir l'estàndard de qualitat en tots els processos de la companyia. A més ha assegurat el finançament amb un acord amb l'entitat financera ABANCA i amb la seva unitat de negoci especialitzada en la cadena de valor del mar, ABANCA Mar, per a la internacionalització. La companyia de Llagostera busca fer prospeccions en territoris d'Europa de l'Est. L'acord es va gestar a la fira Conxemar, la fira internacional de productes del mar congelats més important del sector, que va tenir lloc la primera setmana d'octubre a Vigo.

Més enllà de la contribució econòmica de l'acord, l'associació amb ABANCA Mar, aquesta unitat especialitzada pionera a Espanya que acaba de complir dos anys, significa, per Globalimar, establir una relació permanent amb el territori gallec, molt vinculat a l'activitat pesquera, on l'entitat bancària té la seva seu social. Precisament, segons un informe de la Universitat de Santiago de Compostela, presentat per la Confederació Espanyola de Pesca (Cepesca), la indústria pesquera a Galícia implica, de forma estructural, un 79% de les activitats econòmiques.

Mostra de la importància que té la qualitat i la sostenibilitat per Globalimar, el mes de maig passat, la companyia es va adherir a l'acreditació internacional MSC/ASC que certifica que els productes de Llagostera compten ja amb 3 acreditacions internacionals de qualitat que avalen la seva activitat, juntament amb la ISO9001 de AENOR el 2015.

Globalimar va tancar el 2017 amb 31,1 milions d'euros de facturació, un 10,3% més que l'any anterior. Amb seu a Llagostera, Les Palmas de Gran Canaria i Pontevedra, Globalimar importa els productes del sud-est asiàtic i del nord d'Europa.