Ernest Plana va ser reelegit ahir president de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (Foeg), un càrrec que ocuparà els pròxims quatre anys amb una junta «renovada». Formada per empresaris de llarg recorregut i també joves empresaris, la llista de Plana va ser l'única que es va presentar a les eleccions.

Durant la seva proclamació, el president va assegurar que l'objectiu «és seguir amb la tasca dels últims sis anys però també aplicar el full de ruta aprovat durant l'acte de celebració del 30è aniversari de l'entitat».

El document que es va presentar reclamava continuar treballant per resoldre els problemes que afecten la competitivitat de les empreses però també potenciar la formació professional i, en l'àmbit d'infraestructures, la necessitat de tenir un baixador de l'aeroport així com accelerar les obres pendents a les carreteres.

La patronal té actualment més de 15.000 empreses, la meitat de les que hi ha a la demarcació. «Un dels reptes és créixer encara més», va dir el president de la Foeg.

Els seus vicepresidents seran Miquel Gotanegra i Eduard Ayach i Jesús Ausín serà el tresorer. Els vocals seran Josep Navío, Domènec Morera, Alícia de Maria, Núria Carreras, Joan Ribas, Esther Torrent, Xavier Soy, Joan Casadevall i Eudald Castells, entre altres.

Ernest Plana, que és empresari figuerenc, va assumir la presidència de la patronal gironina en substitució de l'empresari Jordi Comas, que va morir el novembre de 2012. A les eleccions de 2014 va presentar la seva candidatura i va ser escollit per seguir al capdavant de la Patronal gironina quatre anys més. A més, és membre del comitè executiu i de la junta directiva de Foment del Treball, de la Fepime i de la junta directiva de la CEOE.