19 de gener de 2019
19.01.2019
Diari de Girona

Els sindicats convoquen vaga dijous que ve a la planta de Nestlé de Girona pel conveni

19.01.2019 | 01:34
Els sindicats convoquen vaga dijous que ve a la planta de Nestlé de Girona pel conveni

Els sindicats han convocat una jornada de vaga a la planta de Nestlé de Girona que afectaria els 700 treballadors el pròxim 24 de gener. La protesta es fa després que ni representants sindicals ni empresa hagin assolit un acord en el nou conveni. Les negociacions fins i tot han necessitat la mediació de la Inspecció de Treball, amb qui s'han reunit avui durant més de cinc hores sense un resultat positiu.

Els sindicats demanen un increment salarial del 3% anual, mentre que l'empresa accepta un augment del salarial de fins a l'1,5% i mig punt més per diferents variables. Nestlé, però, ha proposat assegurar l'IPC dels tres anys de duració del conveni que s'està negociant.

Els treballadors també van proposar una reducció anual de 16 hores -dues jornades laborals en tot l'any-, però els negociadors de Nestlé tampoc ho han acceptat. En l'actualitat els treballadors han de fer 1.776 hores anuals per contracte.

Per altra part, fonts de Comissions Obreres han assenyalat que, en la negociació del conveni, els treballadors han aconseguit que l'empresa els reconegui el 100% de les baixes, el que suposaria cobrar la nòmina íntegrament en cas d'incapacitat temporal. L'aturada de protesta ja es va registrar al Departament de Treball per al dijous 24 de gener i començaria ja en el torn de nit de dimecres a dijous.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit