BBVA i Samsung presentaran en el marc del Mobile World Congress de Barcelona una nova funcionalitat de Bixby. L'assistent virtual de la companyia coreana permet per primera vegada a Espanya localitzar caixers de BBVA. Tots dos partners tecnològics treballen des de fa anys de forma conjunta en iniciatives de transformació per oferir als clients els serveis més innovadors.

Per utilitzar aquest servei des de l'app de BBVA (Android i iPhone) només és necessari prémer el botó d'accés a l'assistent virtual que tenen els dispositius Galaxy Note9, així com S9, S9+, Note8, S8 i S8+ que executin Android Peu SOTA i activar els permisos de geolocalització. Una vegada configurat el mòbil, el client només ha d'indicar a Bixby que localitzi un caixer i aquest buscarà la ubicació més pròxima al lloc en el qual es trobi.

BBVA i Samsung són partners tecnològics des de fa anys per posar la tecnologia al servei dels clients. La cerca de caixers a través del seu assistent virtual és un pas més en el marc d'aquest acord de col·laboració, en el qual s'han desenvolupat altres iniciatives com l'accés de l'app des dels dispositius mòbils a través de biometria.

Per mostrar a tots els visitants de MWC el potencial d'aquesta col·laboració, Samsung tindrà fins al 4 de març un espai a plaça Catalunya on tots els que assistents a aquest fòrum tecnològic podran veure de prop com buscar el seu caixer amb Bixby.

BBVA ja facilita als clients la cerca de caixers a través Google Assistant però ara amplia aquest servei en permetre aquesta funcionalitat amb Bixby. Amb l'assistent de Google BBVA inclou, a més, la consulta de saldo i últims moviments en els comptes. Els clients també poden utilitzar aquest mateix servei amb Alexa, l'assistent virtual d'Amazon, i consultar el saldo dels seus comptes a través de Siri, l'assistent d'Apple.

La directora de Transformació Digital de BBVA Espanya, Sofia Rodríguez-Sahagún, assenyala que «per a BBVA la intel·ligència artificial i l'analítica avançada de dades són claus per al desenvolupament de solucions que facin més senzill per als clients la gestió de les seves finances».