El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha reconegut aquest divendres la bretxa salarial entre homes i dones, una desigualtat que la CEOE xifra en el 12,2%. Malgrat que ha rebutjat la vaga, Garamendi ha apuntat que les dones tenen “motius per protestar”. “Negar la bretxa salarial em sembla absurd”, ha dit. Precisament la CEOE ha fet públic aquest divendres un informe on atribueix aquesta diferència entre els sous que perceben els homes i les dones a factors “psicològics” com per exemple que les dones arrisquen menys que els homes que “sembla que compten amb una major propensió a assumir riscs i a negociar i competir”.

L’estudi recull que el 2014 les dones van cobrar una mitjana del 12,2% menys però destaca també que s’està reduint perquè se situa al 4,9% en els menors de 30 anys.

Per contra, l’estudi diu que la bretxa creix a mesura que s’incrementa el nivell dels salaris, en el que és “una clara senyal de l’existència d’un sostre de vidre”. D’aquesta manera, als salaris més baixos la bretxa és del 9,1%, mentre que si es pren de referència el 5% dels treballadors que més cobren és del 16,6%.