23 de març de 2019
23.03.2019
Diari de Girona

Els Agents Rurals alerten del comerç de captura de fauna a través d'internet

El cos ha denunciat diversos proveïdors per vendre a través de pàgines web estris i arts de captura prohibits per l'actual legislació

23.03.2019 | 01:32
Els Agents Rurals alerten del comerç de captura de fauna a través d'internet

Els Agents Rurals fa uns dies van enviar un comunicat alertant del comerç a través d'internet d'arts il·legals per a la captura de fauna. Recentment, el cos ha denunciat diversos proveïdors per efectuar comerç de diferents estris i arts de captura de fauna il·legals, entre les quals xarxes japoneses o invisibles, gàbies parany tipus balancí o tipus ballesta. En les tasques de vigilància i inspecció que preveu la Llei del Cos d'Agents Rurals (CAR) de policia administrativa i judicial sobre la protecció dels animals, s'han detectat anuncis que mitjançant diferents plataformes web, venien estris destinats a la captura d'animals prohibits.

El cos recorda que tant la normativa europea, a través de la Directiva relativa a la conservació de les aus silvestres i la Directiva relativa a la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres, com la normativa estatal i catalana de protecció dels animals, prohibeix la tinença, utilització i comercialització de tots els procediments massius o no selectius per a la captura o mort d'animals. En aquest sentit, és especialment prohibit el comerç i tinença de xarxes japoneses, paranys de tipus cep o del tipus ballesta, entre altres. Pel que fa a la penalització, els Agents Rurals alerten que la compra i tinença d'estris prohibits per a la captura d'animals constitueix una infracció a la normativa de protecció dels animals que pot ser sancionada amb multes de fins a 3.000 euros. Alhora, la utilització d'aquests mètodes de captura pot ser constitutiva d'un il·lícit penal castigat amb penes de presó de fins a dos anys.

Els fets han estat posats en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, institució competent en l'obertura dels corresponents expedients sancionadors. Les actuacions de seguiment i inspecció del comerç d'animals, cada vegada més estès a través dels mitjans electrònics, és una de les tasques que habitualment realitza el Cos d'Agents Rurals, emmarcades en la protecció de la fauna.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook