La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, encapçala aquesta setmana una missió comercial alemanya amb l'objectiu d'internacionalitzar el sector industrial català i accelerar la transformació de la indústria del futur. La delegació catalana participa des de dilluns a la Hannover Messe, la fira més important de la indústria 4.0, amb 220.000 visitants i 6.500 expositors de tot el món, i en què hi participen 12 empreses catalanes, entre les quals hi ha start-ups, pimes, companyies i centres tecnològics catalans. Les empreses participants són proveïdores de solucions tecnològiques i es dediquen a l'àmbit de l'internet de les coses, el cloud, la realitat virtual, el manteniment productiu, la sensòria o la robòtica col·laborativa. La missió està organitzada per l'Oficina Exterior de Comerç i d'inversions d'ACCIÓ a Berlín.

Les empreses gironines participants a la fira són Irontech Solutions i Steema Software, que juntament amb una desena més, estaran ubicades fins divendres al pavelló de Catalunya a la Hannover Messe, habilitat per ACCIÓ, per presentar els seus productes i solucions als principals actors del sector, conèixer socis i nous clients, guanyar visibilitat i obrir nous mercats internacionals.

A banda, les empreses catalanes mantindran més de 150 reunions preagendades per ACCIÓ -en col·laboració amb la xarxa Enterprise Europe Network de la Comissió Europea, de la qual ACCIÓ forma part- amb companyies industrials i tecnològiques que també assisteixen a la fira. També prendran part en una jornada per presentar un col·lectiu alemany que agrupa 10.000 pimes i que compta amb un volum de compra del 50% del PIB alemany.