El benefici de les empreses mitjanes d'Espanya va créixer a un ritme del 37% el 2018, segons l'informe «What now? A new economy», elaborat per BDO al Regne Unit, en el qual analitza com la situació política del Brexit està afectant les empreses de mida mitjana del Regne Unit i les de la resta de potències europees. Per darrere d'Espanya hi ha Alemanya, amb el 30%, i Itàlia, amb el 24%. En el cas del Regne Unit, la incertesa política provocada pel Brexit ha tingut més força, deixant el ritme de creixement dels beneficis en el 4%. Només França, amb un 3%, se situa per darrere de la barrera marcada per la potència anglesa.

Les investigacions realitzades per la consultora internacional han tingut en compte aquelles empreses que conformen el motor econòmic del Regne Unit i les seves homòlogues europees. En concret, BDO ha mesurat aquelles empreses amb una facturació d'entre 10 i 300 milions, companyies en propietat de private equity o les empreses que cotitzen a AIM.

Per volum de facturació, les empreses analitzades al Regne Unit han crescut un 11% al llarg de l'últim any. Les companyies alemanyes han experimentat el major augment de la facturació, amb un 20% durant el mateix període, mentre que Espanya i Itàlia han registrat un creixement del 15%. Només en el cas de les empreses franceses, el creixement no ha superat el marcat per Regne Unit, amb un increment del 9%.

Pel que fa a rendibilitat, les companyies del Regne Unit són les que ofereixen els números més positius, amb untotal de 114.000 milions. Els mercats homòlegs d'Alemanya, França i Itàlia han sumat beneficis de 93.000 milions, 78.000 milions i 54.000 milions, respectivament. Per part seva, Espanya, se situa en sisè lloc amb un total de 50.000 milions d'euros.

Aquestes dades arriben mesos després que el Banc d'Anglaterra advertís que l'economia anglesa començaria a créixer a un rime més lent que el registrat durant la rescissió econòmica de 2009, tot i que l'Oficina d'Estadístiques Nacionals (ONS) hagi registrat nivells rècord d'ocupació durant el mes de febrer de 2019.

La creixent incertesa política no només està afectant l'economia del Regne Unit, sinó que està començant a reflectir-se a altres mercats de la Unió Europea, com ara Itàlia, que comença a patir períodes de recessió. No obstant això, són les empreses mitjanes les que conformen el nucli del motor econòmic de Regne Unit.