Nextil, l'antiga Dogi, ha acordat la compra per 300.000 euros del 51% del capital de la companyia gironina Horizon Greendyes, un laboratori d'innovació en l'àmbit tèxtil, segons ha comunicat aquest dilluns l'empresa compradora a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El preu de compra s'abonarà mitjançant el lliurament d'accions de Nextil que la companyia té en autocartera.

Tints naturals

Horizon Greendyes, que té la seva seu al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, està especialitzada en el desenvolupament de processos de tintura basats en tints naturals.

En concret, ha desenvolupat una tècnica pionera en el procés de tintura tèxtil mitjançant l'ús de pigments naturals.

Segons Nextil, amb la compra d'aquest laboratori, l'empresa compleix dos objectius: d'una banda, aconsegueix l'exclusivitat per a l'explotació d'aquesta tècnica i, per una altra, reforça el seu equip de R+D+I.

Un grup multinacional

Fundat el 1954, quan va obrir la primera fàbrica al Masnou-Barcelona, Nextil és avui un grup amb 3 fàbriques pròpies a Europa i els EUA, així com al Marroc, Turquia, Tunísia, Portugal i Cambodja en règim de partenariat. La companyia presència comercial als cinc continents, donant suport a les principals empreses de moda: fast-fashion, bany, esport i llenceria del món.