07 de maig de 2019
07.05.2019
Diari de Girona

L'economia catalana creix un 2% interanual fins al març

07.05.2019 | 00:24
L'economia catalana creix un 2% interanual fins al març

L'economia catalana va créixer un 2% interanual durant el primer trimestre d'aquest any, fet que suposa dues dècimes més que durant l'últim trimestre del 2018, quan va avançar un 1,8%.

Així ho estima el Departament d'Economia de la Generalitat i l'Idescat, que calculen que el PIB català va repuntar en aquests tres primers mesos de l'any un 0,6% en comparació al trimestre anterior, la qual cosa també suposa dues dècimes més que durant aquell trimestre.

Les dades del primer trimestre suggereixen que l'alentiment econòmic podria haver-se frenat, si bé matisa que haurà de confirmar aquesta tendència en els propers mesos.

El creixement de l'economia catalana s'estabilitza així després d'una desacceleració gradual al llarg de 2018, motivada en gran mesura per la fragilitat de l'entorn internacional, sosté la Generalitat.

El Departament d'Economia de la Generalitat assegura que la conjuntura internacional desfavorable ha afectat especialment a Catalunya, donats els seus intensos fluxes comercials amb l'exterior, al pes que té la indústria al PIB català i a les incerteses al voltant del Brexit, entre altres factors, si bé la bona arrencada del 2019 fa que l'administració catalana sigui més optimista amb vista a aquest any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit