16 de juny de 2019
16.06.2019
Diari de Girona

Nissan ampliarà la fàbrica del Prat de Llobregat

15.06.2019 | 23:43
Nissan ampliarà la fàbrica del Prat de Llobregat

Nissan ampliarà les instal·lacions del Prat de Llobregat (Zona Franca) amb la creació d'una nova nau que es destinarà a l'emmagatzematge de nous vehicles. La Comissió territorial d'urbanisme de l'Àmbit Metropolità de Barcelona, presidida pel secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, va aprovar el divendres la modificació urbanística que permetrà l'ampliació de les instal·lacions de l'empresa automobilística. La modificació preveu la construcció d'una nova nau, que se situarà en l'extrem sud del complex i es destinarà a crear un magatzem de recanvis de nous models de vehicles.

Per construir aquesta nova part del complex, l'empresa s'ha ajustat al volum màxim de la parcel·la que ocupa, sense necessitat d'incrementar els paràmetres urbanístics. Un fet que li estalvia certs maldecaps, ja que sinó s'allargaria el procés d'ampliació. L'acord entrarà en vigor quan es publiqui de manera efectiva en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).


Rècord de vendes

L'última versió de la furgoneta elèctrica Nissan e-NV200, fabricada a Barcelona, ha aconseguit el rècord d'arribar als 10.000 comandes a Europa, segons va informar el divendres l'empresa. L'elevada demanda està contribuint a impulsar l'èxit sostingut de vendes d'aquesta furgoneta elèctrica, que té una bateria de 40 kWh (quilowatts hora).

La planta de Barcelona, pionera en la fabricació de furgonetes elèctriques a Espanya, va produir l'any 2018 gairebé 6.000 unitats de la e-NV200, la qual cosa va suposar un increment del 50% respecte a 2017. Durant els cinc primers mesos de 2019 la producció va superar les 5.300 unitats, un 240% més que en el mateix període de l'any anterior. Segons Nissan, gairebé una de cada dues furgonetes elèctriques que es venen a Espanya en l'actualitat és una Nissan e-NV200.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook