06 de juliol de 2019
06.07.2019
Diari de Girona

El sector oleícola català es reuneix per analitzar la campanya de l'oli

La jornada «Els olis de Catalunya. Resultats de la campanya 2018/2019» es va celebrar aquest dimecres

06.07.2019 | 01:26
El sector oleícola català es reuneix per analitzar la campanya de l'oli

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat va organitzar aquest dimecres a l'Escola Agrària Mas Bové, a Constantí, la Jornada de Referència del Sector Oleícola Català «Els olis de Catalunya. Resultats de la campanya 2018/2019», inclosa dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DARP.

A més de fer una valoració de la campanya, en el decurs de la jornada estava programat que també s'abordaria l'empremta digital dels olis, la «nova categoria» dels olis Premium, com promocionar els olis catalans a través de les xarxes socials, es va informar sobre concursos i guies sobre l'oli arreu del món i es va finalitzar amb un maridatge entre els olis de les Denominacions d'Origen Protegides (DOP) catalanes.

Segons l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del DARP, i responsable del Pla de Molins DARP-IRTA, la collita 2018/2019 s'ha caracteritzat per dues circumstàncies climàtiques que han condicionat tota la collita. La sequera de la primavera i l'estiu, que va causar que en bona part de Catalunya les produccions fossin inferiors, o molt inferiors, i la poca collita i les pluges d'octubre, que han afectat la qualitat i el comportament dels olis, que en general han quedat aromàtics però bastant «plans».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook