L'empresa KFT Food Technology, amb seu a Cornellà del Terri, ha tancat un contracte amb una firma de referència en el sector de l'alimentació dels Estats Units per construir vuit màquines processadores de carn. El contracte suposarà una facturació de prop d'un milió d'euros per a la factoria gironina. L'empresa es va fundar el 2015 de la mà del jove emprenedor Martí Clos, de 37 anys, i aquest 2019 preveu tancar l'any amb una facturació de 750.000 euros. El 85% d'aquesta xifra prové de l'exportació de les seves màquines. Actualment l'empresa té una important presència a l'Amèrica Central, l'Amèrica del Sud i Rússia. Els seus clients són, principalment, empreses que processen aliments per a supermercats.

L'empresa es dedica precisament al disseny i construcció de màquines processadores de carn i el seu públic està enfocat a marques que distribueixen els aliments a supermercats. La majoria dels seus clients són del centre i sud d'Amèrica i de Rússia. Tot i així, tenen contractes signats en tots els continents.

Plans d'expansió

Dins dels seus plans d'expansió, l'empresa també vol contractar nous distribuïdors, que a dia d'avui són una dotzena.

El seu fundador, Martí Clos, va destacar que el sector de l'alimentació és «un mercat molt tradicional i les empreses solen tenir el seu proveïdor de confiança». Clos va fundar la seva empresa després de treballar diversos anys en el món de la fabricació de maquinària. De tota manera, ell ha volgut especialitzar la seva empresa en el disseny i fabricació de màquines fetes a mida per a la indústria alimentària.

Per això, el fundador i director de l'empresa afirma tenir un producte únic a la demarcació gironina. «La clau del nostre creixement és la personalització de les nostres màquines i la millora dels processos per tal d'obtenir el màxim rendiment del producte i optimitzar la seva manipulació», va reblar Martí Clos, que va afegir que «les nostres màquines estan adaptades als nous productes que apareixen al mercat».

Això representa que cada màquina desenvolupar versions continues per amotllar-se a les noves situacions. Tot i que comporti «un risc» el fet de transformar cada vegada la màquina, el fundador creu que «l'especialització al nostre sector és vital per sobreviure».

Proximitat, un punt fort

Tot i ser una empresa exportadora, la proximitat és el seu punt fort i per això es fa tot el procés de producció únicament des de la planta de Cornellà del Terri «aquí fem tota la cadena , des del disseny de la màquina, la soldadura i també tota la part elèctrica i de programació», explica Clos.