04 de octubre de 2019
04.10.2019
Diari de Girona

Foment preveu programar un 8,4% més de seients a l'aeroport de Girona a l'hivern

?La projecció que fa el ministeri per al conjunt dels aeroprts catalans preveu que l'oferta de places creixi un 5% respecte a l'any passat

04.10.2019 | 00:51
Foment preveu programar un 8,4% més de seients a l'aeroport de Girona a l'hivern

El Ministeri de Foment preveu que l'increment de seients programats durant la temporada d'hivern als aeroports catalans superi el 5% en comparació amb l'any passat i que s'assoleixi el 8,4% en el cas del de Girona. Aquest és un dels temes que es va tractar en el marc de la reunió del Comitè de Coordinació Aeroportuària que es va celebrar ahir a Barcelona. Durant la mateixa també es va donar a conèixer un increment del 5% dels passatgers a l'aeroport del Prat i una millora de la puntualitat de 10 punts percentuals. El ministeri va valorar positivament la iniciativa BCN a Punt, impulsada per millorar la qualitat i la regularitat de les operacions al Prat.

Des de Foment van defensar que el pla ha permès «millorar el funcionament» de l'aeroport durant l'estiu en un context de «congestió de l'espai aeri europeu» que afecta especialment Barcelona per la seva situació geogràfica. Entre les mesures introduïdes, va destacar nous mitjans de coordinació entre les companyies, Enaire i Aena, millors eines de predicció meteorològica per disminuir els retards o la incorporació de més recursos de control aeri i l'optimització dels procediments d'aproximació.

En línies generals, es va fer un «balanç positiu» de la iniciativa, ja que tot i l'augment del trànsit «s'ha produït una reducció notable del nivell de retards i una operativa més robusta, que inclou una major coordinació entre els actors implicats i redunda en més qualitat per al passatger». Pel que fa les cancel·lacions, s'ha passat de les 22 diàries de l'estiu del 2018 -sobre un total d'uns mil vols diaris- a les nou d'enguany.

Un cop finalitzat l'estiu, Foment continuarà desplegant la iniciativa «BCN a Punt» i preveu millorar els procediments operatius i els recursos per a la gestió del trànsit aeri, així com es continuarà treballant conjuntament amb les companyies per assolir una operativa «cada cop més eficient». Tenint en compte la gran influència de la congestió de l'espai aeri europeu en l'operativa de Barcelona, Foment «continuarà treballant activament per fer realitat les mesures que s'estan impulsant per a la modernització del Cel Únic Europeu». A la reunió hi van assistir la secretària general de Transport de l'Estat, María Jose Rallo, i el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín.


Norweggian, a Alguaire

D'altra banda, la línia aèria de baix cost noruega Norwegian instal·larà «una petita unitat de manteniment d'avions» a l'Aeroport de Lleida-Alguaire on, durant els mesos de la temporada baixa, també hi aparcaran aeronaus. Fonts de l'aerolínia van assegurar que l'arribada de la companyia a la infraestructura lleidatana està prevista durant les «properes setmanes».

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat va avançar dimecres que la Generalitat havia arribat a un acord amb una aerolínia europea que té previst portar els seus avions a Alguaire per fer-ne el manteniment i la reparació. La incorporació de Norwegian forma part de la nova estratègia desenvolupada per la Generalitat per convertir l'aeroport lleidatà en una plataforma aeronàutica industrial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook