Trenitalia licitarà també per competir amb Renfe en transport de viatgers amb tren AVE quan a partir de desembre de 2020 aquest sector es liberalitzi. L'operador italià s'ha aliat amb Ilsa, signatura de la família propietària d'Air Nostrum i una de les tres empreses que dijous van presentar a Adif sol·licitud per entrar en l'AVE.

En un comunicat, Ilsa va anunciar ahir que el soci industrial europeu amb el qual el dia abans va presentar la sol·licitud de capacitat és l'operador italià. El consorci el completa la mateixa Air Nostrum. D'aquesta forma, ja són dos els operadors europeus que competeixen per entrar en l'AVE espanyol, atès que la francesa SNCF també va sol·licitar capacitat. El tercer grup és el conformat per Talgo, Globalia i Trilantic.

Quant al consorci d'Ilsa, Trenitalia i la mateixa Air Nostrum, assegura entrar en aquest mercat per «impulsar un operador ferroviari independent amb el focus posat en els consumidors, per presentar-los una major oferta i capacitat d'elecció a preus més atractius». Donada la inclusió d'Air Nostrum, el grup assegura que un dels seus objectius serà oferir serveis i connexions multimodals tren-avió i també amb altres proveïdors de mobilitat.